Wonen en regisseur

Alles over wonen

Buizen van brut aluminium voordelig op maat: ALUMINIUMvakman.nl.

Bij ALUMINIUMvakman.nl vindt u een gericht assortiment aluminium buizen van brut aluminium, ook wel onbehandeld / onbewerkt / ruw aluminium genoemd. Wij hebben bewust gekozen voor de meest gebruikte alu buis afmetingen van ruw aluminium, zodat wij de meeste klanten (in Nederland & België) direct online van dienst kunnen zijn met een gericht assortiment. Alle aluminium profielen – dus ook alle buizen – leveren wij in de door u gewenste lengte: van 10 cm tot en met 600 cm. Een aluminium buis op maat bij ALUMINIUMvakman is altijd op maat, voordelig en online bestellen is een fluitje van een cent: Klik door op de gewenste buis afmeting, vul de gewenste lengte in en klik op berekenen. De prijs van uw alu buis op maat wordt direct berekend en ook getoond. Vervolgens kunt u eenvoudig online uw bestelling afronden, wel zo handig. Omdat veel mensen vaak vragen wat ‘brut aluminium’ nu precies inhoudt, lichten wij dit onderstaand graag toe:

Buizen van brut aluminium.

Een aluminium buis bij ALUMINIUMvakman.nl is gemaakt van brut aluminium, ook wel onbehandeld, onbewerkt, ruw en/of blank aluminium genoemd. Brut aluminium wordt ‘als term’ vaak gebruikt om het verschil met geanodiseerd aluminium te benadrukken. Brut aluminium is dus niet geanodiseerd. Geanodiseerd aluminium is extra behandeld, oftewel voorzien van een extra oxidelaag, zodat het aluminium slijtbestendiger is. Belangrijk om hierbij te vermelden is het feit dat ook onbehandeld aluminium, dat in contact komt met zuurstof, ook altijd een oxidelaag krijgen. Dit gebeurd ‘organisch’ en alhoewel dit laagje dun is, is dit volledig gesloten en hecht het zich stevig aan het oppervlakte van het aluminium profiel. De oxidelaag beschermt het alu profiel en verhoogt de weerstand tegen corrosie. Bij geanodiseerd aluminium zal dit dus extra het geval zijn. Houdt er tevens rekening mee dat brut aluminium in het begin een glanzend oppervlakte heeft, dat in de loop der tijd af zal nemen tot een dof(fer) oppervlakte.

Heeft u meer vragen of buizen van brut aluminium? De medewerkers van aluminiumvakman.nl zijn u graag van dienst. Bel, mail, of vul een online contactformulier in. We helpen u graag aan een perfect passend alu profiel!