Wonen en regisseur

Alles over wonen

Wat kost een schilder per m2?

De 10 Beste

Hoeveel je betaald voor een schilder is afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt het uurtarief van de vakman mee, maar ook de klus en de grootte van het te verven oppervlak. Dat laatste is waar we vandaag naar gaan kijken. Want wat kost een schilder per m2?

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een schilder? 

Voordat je de prijs van een schilder per m² kunt berekenen is het goed om te weten welke factoren invloed hebben op deze prijs. Volgens De 10 Beste zijn er een aantal punten waar je hierbij op kunt letten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ervaring van een schilder. Wanneer een schilder veel ervaring heeft, zal deze meer vragen voor het werk dan wanneer een schilder weinig ervaring heeft. Ook de grootte van het bedrijf speelt hierin mee. 

Naast de ervaring speelt ook het type schilderwerk mee. Vaak wordt dit opgedeeld in tweeën, namelijk buitenschilderwerk en binnenschilderwerk. Over het algemeen betaal je meer voor een buitenschilder dan voor een binnenschilder. Dit komt doordat dit werk vaak intensiever is en minder goed te bereiken. Bijvoorbeeld bij het schilderen van een gevel heb je al snel een hoge ladder nodig. Ook heb je hier een andere soort verf voor nodig. 

Wanneer je het werk uit laat voeren is het laatste punt waar je op kunt letten. Zo kan het goedkoper zijn om een winterschilder in te slaan. Een winterschilder kost vaak minder doordat er in deze tijd minder werk te krijgen is. Schilderen wordt namelijk het meeste gedaan in het voorjaar en de zomer. Wanneer het vriest kan er helemaal niet geschilderd worden. 

De 10 Beste

Kosten schilder per m2

Er zijn enkele schilderwerken die per product worden berekend. Denk hierbij aan deuren of kozijnen. Maar voor onderdelen zoals muren en plafonds wordt de prijs wel in m2 uitgedrukt. Hieronder vind je een overzicht van deze kosten.

Type schilderwerkPrijs per m2
Muren€ 15,- tot 20,-
Plafonds€ 15,- tot € 20,-
Gevel€ 20,- tot € 40,-