Wonen en regisseur

Alles over wonen

Altijd de juiste terrasplank bij HOUTvakman.be! 

houten terrasplanken bij HOUTvakman.be

Houten terrasplanken bij HOUTvakman.be: alles voor een prachtig & sfeervol houten terras / vlonder! Wij bieden een uitgebreide collectie met voor iedereen de juiste terrasplank. Kiest u voor gegroefde, geribbelde of de gladde b-fix vlonderplanken? En wat dacht u van de verschillende opties op het gebied van houtsoort? De keuze is enorm divers, om u actief te ondersteunen bij het aankoopproces vertellen wij in een serie blogartikelen wat meer over de verschillende opties. 

Hardhout & thermowood.

Wanneer u op zoek bent naar een houten terrasplank, wordt vaak automatisch gedacht aan tropisch hardhout. De meeste hardhout soorten zijn sterk, duurzaam, onderhoudsvriendelijk en daarbij ook nog eens erg sfeervol & stijlvol. Voor een stijlvol houten terras dat zowel mooi als duurzaam is, bieden wij diverse passende hardhout soorten aan. U vindt o.a. de tropische houtsoorten (yellow balau) bankirai, ipe, afrormosia en padouk bij HOUTvakman.be! Bent u op zoek naar een vlonder dat echt in contact staat met vocht / water, dan is angelim vermelho of azobé ideaal geschikt. Deze oersterke hardhoutsoorten staan bekend als “waterproof”. 

Naast hardhout wordt een houten terras van thermowood steeds populairder, met name de moderne B-fix terrasplanken. Door het thermisch modificeren zijn deze extreem duurzaam, optimaal bestand tegen weersinvloeden en – mede door het lichte gewicht – prettig te verwerken. Gaat u voor thermisch gemodificeerd ayous, essen, fraké, vuren of grenen? 

Douglas of lariks?

Met douglas kiest u voor een prachtige vlamtekening & warme roodachtige, maar daarnaast ook relatief voordelig (t.o.v. hardhout & thermowood). Ook op het gebied van lariks terrasplanken vindt u bij ons een mooie collectie met – naast de “traditionele” gegroefde vlonderplank – ook de moderne b-fix terrasplank. 

Geïmpregneerd hout.  

Ook vindt u bij ons een uitgebreide collectie geïmpregneerde vlonderplanken, voordelig tuinhout met een optimale prijs / kwaliteit verhouding. U vindt bij ons vuren & grenen geïmpregneerd voor uw terras.