Wonen en regisseur

Alles over wonen

Betonnen vloer in huis voor een nieuwe look

Kelders, magazijnen, scholen: dit zijn allemaal gebouwen waarin we normaal gesproken beton zien. Maar betonnen interieurs nemen door het hele huis toe in omvang en reikwijdte.

Het duurzame, minimalistische karakter van beton maakt het een solide basis voor veel ruimtes, maar het werkt vooral goed in de badkamer. Van muren en vloeren tot gootstenen en douches, hier is hoe u beton in uw badkamer kunt gebruiken.

Hoe beton te gebruiken in interieurontwerp

Gepolijst beton geeft een strakke en verfijnde uitstraling door zijn glanzende glans. Daarentegen heeft ruiger beton een korrelige, onafgewerkte textuur die zich goed leent voor rustieke badkamers. Slijtvaste betonstuc beton aparte is de middenweg van deze twee betonstijlen. Het heeft een afdichtmiddel dat beschermt tegen vlekken en morsen, maar is toch mat in vergelijking met gepolijst beton. Hoewel beton vaak bedoeld is voor magazijnen en industriële faciliteiten, kan het ook een chique sfeer toevoegen aan de badkamer in huis. In feite is een reden voor zijn huidige populariteit omdat het past bij veel Scandinavisch geïnspireerde stijlen en een schone, hoekige esthetiek biedt.

De algehele look en feel van het beton is vaak om een ruiger uiterlijk voor de ruimte te creëren, wat een goede clash zou kunnen zijn met het gebruik van verschillende meubelen gemaakt van een ruwe houtsoort. Het gebruik van textiel van stro, jute en canvas voegt ook warmte toe en levende planten zorgen voor een vleugje leven en groen om te voorkomen dat de ruimte te steriel lijkt. 

Een andere reden waarom beton populair is als ontwerpelement, is omdat het bij elke kleur past. Door de natuurlijk neutrale samenstelling van beton kan het zowel een warm als kouder effect geven in de ruimte. Grijs houdt van alle kleuren, dus als je de juiste tint vindt, past hij overal bij. Met andere woorden, beton kan worden gebruikt om meer licht in een ruimte te brengen of om een gezellige en dromerige sfeer in de badkamer te creëren.

Kijk op www.beton-aparte.nl voor meer informatie.