Wonen en regisseur

Alles over wonen

Dak reinigen belangrijker dan je denkt

Dak reinigen

De kans is vrij groot dat je niet jaarlijks denkt aan dak reinigen. Het dak op gaan is niet iets wat de meeste mensen vaak doen. Hierdoor word je niet geconfronteerd met het vele vuil dat zich ophoopt op daken. Bladeren, vocht, schimmels, mossen, takken. Dit alles kan je dak flink aantasten, wanneer er jaren geen aandacht aan besteed wordt. Hierom is het belangrijk om een eens in de zoveel tijd je dak te reinigen.

De gevaren van dak reinigen

Het zelf reinigen van je dak, is niet het meest verstandige idee. Vele mensen weten niet hoe ze zich veilig over een dak kunnen verplaatsen. Een val van je dak is iets wat je liever voorkomt. Je kan jezelf immers naar bezeren of zelfs de dood in helpen, als je van bovenaf een huis naar beneden stort. Vooral omdat dakpannen los kunnen raken en je dus wel goed moet kunnen inschatten waar je je voeten moet zetten, is het belangrijk dit aan mensen over te laten die er verstand van hebben. Laat daarom om de zoveel tijd je dak schoonmaken door Schouwonderhoud. Dan weet je zeker dat het goed en veilig gebeurt.

 

Zonder dak reinigen niet te verkopen

Ook wanneer je je huis wil verkopen is het laten reinigen van je dak zeer aan te raden. Kopers willen graag een huis in goede staat. Als je je huis goed wil verkopen, is het dus van belang om het goed verzorgt achter te laten.