Wonen en regisseur

Alles over wonen

Hier moet je op letten bij het kopen van een pergola

De vraag naar een tuin bij het kopen van een woning wordt steeds groter. Mensen vinden een tuin een belangrijke en waardevolle toevoeging aan een huis. Het biedt de perfecte mogelijkheid om te ontspannen en tot rust te komen. Een tuin wordt al helemaal een toegevoegde waarde als er een pergola is geplaatst. In dit artikel leg ik uit waar je op moet letten bij het kopen van een pergola.

Wat is een pergola?

Een pergola is meestal een verlenging aan een huis of gevel. Dat wordt gemaakt om een woning beter te verlichten of om schaduw te creëren. Het kan echter ook vrij in de tuin worden geplaatst. Het is een constructie van latten op palen en worden vaak gemaakt van hout of aluminium. Een pergola wordt door veel mensen gezien als een waardevolle toevoeging aan een woning.

De materiaalkeuze

De meeste pergola’s worden gemaakt van hout, omdat er veel verschillende houtsoorten zijn. Er zijn goedkopere houtsoorten en duurdere houtsoorten. Over het algemeen geldt wel dat een pergola gebouwd van een goedkopere houtsoort minder lang meegaat als een duurdere houtsoort. Naast een houten pergola zie je ook vaak een aluminium pergola. Het voordeel van aluminium is dat het niet roest. Ook kan alumium hergebruikt worden. Echter kost een aluminium pergola meer geld dan een houten pergola. 

Open of gesloten ruimte

Bij een pergola is het mogelijk om een open of gesloten ruimte te maken. Een pergola wordt vaak volledig gesloten met ramen van glas. De keuze om een pergola open of gesloten te houden is volledig afhankelijk van jouw wensen. Wil je het hele jaar door gebruik maken van de pergola? Dan raad ik aan om de pergola gesloten te maken met glas voor extra zonlicht.

Wil je graag een pergola kopen? Dan zou ik zeker een kijkje nemen op www.metalura.be