Wonen en regisseur

Alles over wonen

Verhuizen kan ook zonder stress

Nadat alles eindelijk geregeld is voor jouw nieuwe huis, kan je dan eindelijk gaan verhuizen. Klinkt hartstikke leuk natuurlijk, maar meestal ook mega stressvol. De meeste mensen associëren een verhuizing met uitputtend werk en veel stress. Maar een verhuisdag hoeft helemaal niet stressvol te zijn. Met deze drie simpele stappen, doorloop jij je verhuisdag zonder zorgen.

Voorbereidingen 

De grootste oorzaak van de stress tijdens een verhuizing is de slechte voorbereiding. Een goed voorbereiding is dus erg belangrijk bij het verhuizen. De voorbereidingen kun je zelf treffen, of je kan hulp inschakelen van een verhuisbedrijf, zoals Holland Movers. Tijdens de voorbereidingen bedenk je welke spullen je meeneemt in de verhuizing of eventueel bij het grofvuil zet. Maak ook een plan voor hoe de dag moet verlopen. Haal alvast wat meubels uit elkaar en laat 24 uur van tevoren de koelkast ontdooien. 

Een verhuisplan

Een van de voorbereidingen voor een verhuizing is het verhuisplan. Het uitvoeren van dit plan kan natuurlijk helemaal zelf gedaan worden, maar dit kan ook met behulp van een verhuisbedrijf zoals Holland Movers. Holland Movers heeft ook een verhuisbedrijf in Gouda en kan overal in Nederland ingehuurd worden zonder extra kosten. Een verhuisplan is erg belangrijk bij het soepel verlopen van de gehele verhuizing. In dit verhuisplan wordt alles uitgestippeld. Wie er komen helpen om alle spullen te verplaatsen, welk transport er wordt gebruikt en welke meubels worden vervoerd. Denk ook aan meubels die op een speciale manier vervoerd moeten worden, omdat ze bijvoorbeeld breekbaar zijn en extra ingepakt moeten worden. 

De uitvoering

Als de dag dan is aangebroken is het belangrijk dat er wel aan de planning gehouden wordt. Geef iedereen een taak, ook als je een team hebt ingehuurd. Zo weet iedereen wat hij of zij moet doen en kan er geen verwarring ontstaan. Voor de rest zal er geen stress hoeven te zijn, omdat alles al is geregeld tijdens de voorbereidingen.