Wonen en regisseur

Alles over wonen

Vijf tips voor een nieuwe badkamer

Wanneer je een nieuwe badkamer wilt nemen, zijn er een aantal dingen die je kunt proberen om de mooiste badkamer in te richten. Wanneer je een nieuwe badkamer gaat maken zijn er een heleboel mogelijkheden voor het maken van een badkamer op verschillende budgets. Bijvoorbeeld voor het maken van een badkamer kun je kiezen om goedkopere en duurdere materialen te gebruiken. Dit betekent dan ook meteen dat je bijvoorbeeld een hele luxe badkamer kunt maken, maar ook een badkamer die meer geschikt is voor mensen met een lager budget. Hier kun je bijvoorbeeld vinden wat de meest budget vriendelijke manieren zijn om een badkamer te renoveren of compleet nieuwe te bouwen. Je kunt hier verder ook nog vinden hoe je de badkamer het beste zou kunnen stylen wanneer je hier aan begint.

De mooiste technieken voor een badkamer bouwen?

Wanneer je een badkamer gaat bouwen is het een goed idee dat je bijvoorbeeld betoncire probeert. Dit materiaal is extreem geschikt voor het afwerken van badkamers, dit geldt voor muren, vloeren en zelfs het plafond. Daarom is dit een geweldige optie. Het ziet er goed uit en is ook nog eens budget vriendelijk. Beton cire is een materiaal wat je over een muur heen smeert en wanneer het droogt moet je het eigenlijk als een beter afgewerkte versie van beton zien. Het heeft een ruwere structuur, maar is meer dan net genoeg om binnen je huis te gebruiken.

Je kunt betoncire impregneren en dit betekent dat je er bijvoorbeeld voor kunt kiezen om het overal te gebruiken waar mogelijk water zou kunnen komen. Daarom kun je beton cire gebruiken voor het maken van de douche zelf, maar ook voor het maken van de rest van de badkamers.

Wanneer je dit doet, kun je nog steeds kiezen voor het zelf doen of een badkamer kopen.

De beste meubels voor in je nieuwe badkamer?

Badkamermeubels zijn een erg geschikt manier voor het maken van een geweldige badkamer omdat je met de meubels de hele style kan bepalen. Ook is het een goed idee om de keuze in jouw meubels goed te combineren met de rest van je badkamer. Wanneer je bijvoorbeeld voor een iets grovere stijl gaat, is het belangrijk dat je weet dat de meubels niet te net kunnen zijn. Wanneer deze meubels dan bijvoorbeeld perfect strak en wit met zwart zijn, kan dit niet altijd even goed werken. In deze situatie had je beter kunnen kiezen voor meubels die een combinatie van hout en staal zijn. 

Hoe werk je een badkamer af?

Wanneer je op dit punt bent gekomen zijn er nog een aantal dingen die je nodig kan hebben voor je badkamer. Bijvoorbeeld de kleinere dingen die de sfeer bij elkaar knopen zoals mooie planten en de juiste accessoires voor in de badkamer. Ook heb je spullen in je badkamer nodig zoals mandjes waar al je doucheproducten in kunnen komen. Maar verder heb je ook nog alle kastjes en haakjes voor handdoeken bijvoorbeeld nodig je bent nooit helemaal klaar met een douche en een wastafel. Voor sommige mensen komen hun wasmachine en droger ook in de badkamer wat je het beste op het laatste moment kan verplaatsen.