Wonen en regisseur

Alles over wonen

Zo koop je de garagedeur die bij jou past

De markt van garagedeuren is nogal veranderd. Enkele tientallen jaren geleden had je voornamelijk keuze uit kanteldeuren en kanteldeuren. Zonder gekkigheid, dat was dus een makkelijke keuze. Maar de afgelopen decennia zijn er veel ontwikkelingen geweest in de markt van garagedeuren en is het aanbod flink uitgebreid.

Van deuren die zichzelf oprollen boven de opening van de garagedeur tot strakke moderne sectionale garagedeuren. Maar welke deur kun je dan het beste kopen? In dit artikel gaan we daar nader op in. Dat doen we door je een aantal vragen te stellen. Bij iedere vraag geven we een stukje toelichting. Beantwoord de vragen voor jezelf en het kiezen wordt al een stuk makkelijker!

Waar ga je de garage voor gebruiken?

Zoals bij ieder product dat je koopt gaat het uiteindelijk om wat je ermee wilt gaan doen. Dus dat geldt ook voor je garagedeur. Wanneer je de garage als stalling wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor je fiets, auto of caravan, is het handig als je een deur hebt die tijdens het openen niet naar buiten toe openklapt.

Op die manier verklein je de kans op beschadigingen als je voertuig per ongeluk te dicht op de garagedeur geparkeerd is. Deuren die tijdens het openen niet naar buiten toe openklappen zijn onder andere garage roldeuren en sectionale garagedeuren.

Is de garage met je woning verbonden?

Veel garages hebben een toegangspunt tot de woning. Als dat zo is, is het belangrijk dat kou en tocht uit de garage niet je woning binnenkomt, anders blijf je stoken.

Kies dus voor een geïsoleerde garagedeur. Geïsoleerde garagedeuren zijn onder andere verkrijgbaar in de vorm van een sectionale garagedeur, kanteldeur of een roldeur. Maar ook openslaande garagedeuren hebben zeer goed geïsoleerde deurpanelen. Omdat de verschillende soorten garagedeuren ook vaak leverbaar zijn zonder geïsoleerde deurpanelen is het van belang dat je goed oplet dat je dus een geïsoleerd model koopt.

Voor wat betreft roldeuren: let op dat je geen roldeur voor een opslagbox koopt, maar een roldeur voor garages. Roldeuren voor garages zijn veel steviger en beter geïsoleerd dan deuren die op opslagboxen worden toegepast.

Hoe wil je de garagedeur bedienen?

Dit punt is met name van belang als je de garage intensief gaat gebruiken. Als je dat namelijk doet dan wil je niet iedere dag de garage handmatig moeten openen en sluiten en is een garagedeur met elektrische bediening vele malen beter.

Elektrische garagedeuren zijn onder andere verkrijgbaar in de vorm van een kanteldeur, sectionaaldeur en een roldeur. Openslaande garagedeuren zijn het enige type garagedeur dat niet elektrisch te bedienen is. Houd hier dus rekening bij als je een garagedeur gaat uitkiezen.

Garagedeuren en sloten

Garagedeuren worden helaas niet altijd met goede sloten geleverd. Als dat het geval is, kunnen inbrekers relatief eenvoudig je garage binnenkomen. Dat wil je niet en dus is het van belang dat je vraagt of de garagedeur die je op het oog hebt van goede sloten is voorzien.

Advies nodig over garagedeuren?

De aanschaf van een garagedeur is voor veel mensen een flinke investering. Daarom is het belangrijk om voldoende advies in te winnen, zodat je geen miskoop begaat. Ons advies is dan ook om bij een aantal garagedeur specialisten op bezoek te gaan en in de showroom de verschillende deuren uit te proberen. Succes met het de aankoop!