Wonen en regisseur

Alles over wonen

Ben je toe aan een nieuwe badkamer?

Wanneer je badkamer niet meer aan je eisen voldoet heb je over het algemeen twee mogelijkheden. Je een aanpassing doen aan de bestaande badkamer of je kan er voor kiezen om een hele nieuwe badkamer te laten plaatsen. Beide opties hebben hun voor en nadelen die afhankelijk van je eisen overwogen dienen te worden. In dit artikel geven we advies voor beide mogelijkheden. Veel leesplezier!

Aanpassing of renovatie

Wanneer je wensen zich beperken tot bijvoorbeeld de vervanging van één element zoals het wel of niet hebben van een douche met bad combinatie dan is een aanpassing vaak voldoende. Een badkuip plaatsen of weghalen is binnen een dag gedaan en bovendien zijn er universele modellen welke in elke badkamer passen. Hetzelfde geldt voor een grotere wastafel of een leuning voor naast het toilet. Wanneer je ervoor kiest om enkele een aanpassing te doen scheelt het bovendien flink in de portemonnee.

Nieuwe badkamer installeren

Wanneer je wensen drastisch verschillen van wat de huidige badkamer je te bieden heeft dan is het vaak beter om de badkamer te vervangen voor eentje die wel aan al je wensen voldoet. Veel elementen vervangen of aanpassen wordt een ingewikkelde klus en ook het financiële voordeel is dan vaak niet meer van toepassing. In dat geval is het vaak de beste optie om de complete badkamer of douchecabine te vervangen in plaats van slechts een gedeelte. Op deze manier weet je bovendien zeker dat alles netjes bij elkaar past en dat elke centimeter ruimte optimaal benut wordt. Daarnaast is de afwerking van tegels en naden vaak mooier bij een complete vervanging in plaats van een renovatie of aanpassing van een enkel element. Hier kan je een mooie douchecabine kopen