Wonen en regisseur

Alles over wonen

Last van schimmel in je muren?

Heb je schimmel op de muren thuis? Wil je schimmel op de muur verwijderen?

Dit kan je laten doen door specialisten via Vochtweringdirect. U kunt het ook vaak makkelijk zelf doen, het is vaak goed weg te halen met een schimmelverwijderingsmiddel. Hiervoor zijn er verschillende merken beschikbaar zoals: Bison schimmelvreter, HG schimmel – vocht en weerplekken reiniger, Nano schimmel protector, Pufas schimmelspray en waarschijnlijk zijn er ook wel huismerken. Ik ben zelf altijd tevreden over de HG schimmelspray. Dit verhelpt bij mij wel vaak de schimmel. Maar het ligt er ook aan wat voor soort schimmel u in huis heeft. 

Wat voor soorten schimmel zijn er? 

1. Zwarte schimmel: de schimmel in huis die het meest voorkomt. De sporen hiervan kunnen giftig zijn. Een teken van zwarte schimmel zijn zwarte vlekken op muren van natte ruimtes (badkamer en dergelijke). 

2. Cladosporium: Deze schimmel doet een mens niet veel kwaad of schade maar verspreid zich wel snel door het huis. Het schimmelt vooral op vochtige wanden en op verf. Pas dus op met een pas geverfde muur. 

3. Alternaria: Deze schimmel is al weer wat giftiger voor een mens, het kan logziekten veroorzaken en allergische reacties. Het is te herkennen aan bruine vlekken op stoffen, textiel en matrassen. 

4. Huiszwam: deze schimmel groeit op hout en is lastig weg te halen. Huizen kunnen onbewoonbaar verklaard worden als deze schimmel aanwezig is. 

5. Kelderzwam: Dit is te herkennen aan donkere vlekken op vochtig hout, het hout beschimmeld van binnenuit. 

Kijk op Vochtweringdirect voor meer informatie