Wonen en regisseur

Alles over wonen

Een veilig huisbezoek

De zorg is een sector die enorm belangrijk is in onze maatschappij, omdat je van jongs tot ouds af aan gebruik maakt van deze sector. En dat is natuurlijk niet heel verrassend, we leggen veel waarde op onze gezondheid. Maar niet alleen is onze zorg belangrijk, ook de personen die in de zorg werken zijn belangrijk. Zij zijn degene die lang gestudeerd hebben of juist een extra hoge empathie hebben, waardoor hun werk in de zorg essentieel is.

Realisatie over hoe essentieel de zorg is

Over essentieel gesproken, hoe essentieel zorgmedewerkers en de zorg is hebben we gemerkt tijdens de pandemie. Door de volle ziekenhuisbedden waren er veel operaties uitgesteld, moesten er enorm veel maatregelen getroffen worden om het werk voort te zetten en kon de eerste hulp het sommige dagen gewoon niet aan door het aantal ziekenhuisopnames. Dit is natuurlijk niet te bedoeling en daarom is het belangrijk om je gezondheid te bewaken en zo min mogelijk druk te zetten op de zorg.

Aandacht voor zorgverleners

Voor zorgverleners die huisbezoeken doen wordt er voornamelijk druk gezet door de patiënten. Deze patiënten bestaan voornamelijk uit ouderen die nog zelfstandig willen wonen en niks willen horen van verzorgingstehuizen of bejaardenwoningen. Maar patiënten weten niet altijd wat het beste voor hunzelf is. Het kan namelijk voorkomen dat sommige patiënten die op leeftijd zijn verward zijn of juist geen humeur hebben. Dit laten zij ook blijken uit hun gedrag, waardoor zij een gevaarlijke situatie kunnen veroorzaken voor de zorgverlener. Wanneer dit gebeurt is het belangrijk dat de zorgverlener hulp kan inschakelen wanneer hij of zij dit nodig acht. Dit kan het beste gedaan worden met een noodknop, alarmknop of persoonlijk alarm dat de zorgverlener draagt. Dit soort alarmen zijn speciaal gemaakt om een alarmcentrale in te lichten over de locatie van de zorgverlener en de juiste hulp te sturen. Zo kan een zorgverlener veilig op huisbezoek zonder zich zorgen te maken over dat hij alleen zijn werk moet trotseren.